Upgrading from Stable to Unstable: auto-login doesn't work


#1

After upgrading the auto-login has stop working, even if I set it in Login Manager Settings - Auto login


#2

I have this problem also :frowning: , my system is also UNSTABIL, but I was installed the latest UNSTABIL edition (my system is not upgraded :slight_smile: ) .
And some other bug:

  • drag and drop method can’t work in Insight
  • the verbose boot is not perfect, only from “half way” on the first half the TrueOS logo is visible (I switched on it in /boot/loader.conf, /boot/defaults/loader.conf without any luck)
  • in root mode (Charlie) the Control Panel can’t start
  • the Lumina Text Editor can’t remember for the edited character size (everytime starting with 12 sized characters)
  • the system very slowly (after some click on the “Restart the Network”) can connect for the network (this problem is in STABLE edition also, but after some sysctl setup disappear, so far I could’t try these setups in the present UNSTABLE edition yet (I have a lot of overtime in the company therefore I have free time only on the weekends :frowning: ) .

===================
General information

boot environment now (N) … 12.0-CURRENT-up-20171126_122933 NR 2017-11-26
after restart ® … 12.0-CURRENT-up-20171126_122933 NR 2017-11-26
boot loader …………………………………… BSD
type ……………………… BIOS
CPU ………………………………………………………… Intel® Core™ i5-6200U CPU @ 2.30GHz
number of cores ……………… 4
host ……………………………………………………… host
memory ………………………………………………… 8192 MB available, 6018 MB free
OS git branch ……………………………………………………………………………………… trueos-master
OS git revision ………………………………………………………………………………… 67a4643eb
OS kernel build time ………………………………………………………… Wed 2017 Nov 8 18:09:27 UTC
OS kernel identity …………………………………………… (uname -i) GENERIC
OS platform (architecture) ……………………… (uname -m) amd64
OS release level ………………………………………………… (uname -r) 12.0-CURRENT
OS version and patch level …… (freebsd-version) 12.0-CURRENT
TrueOS package set ………………… UNSTABLE
TrueOS version …………………………… TrueOS-Desktop-201711140940
uptime ………………………………………………… 1:25
user …………………………………………………… root

More (TrueOS Desktop):

desktop environment …… Lumina
sound card driver ………… pcm0: <Realtek ALC255 (Internal Analog)> (play/rec) default
wireless driver ……………… iwm0
X11 drivers ………………………… nvidia_drv.so intel_drv.so

#3

I have verified these bugs too.

I cannot verify this bug, I haven’t enabled the root user login.

I haven’t network problem with but I have a different wlan driver : ath

===================
General information
===================

boot environment now (N) … CustomBE-201711260757 NR 2017-11-26
       after restart (R) … CustomBE-201711260757 NR 2017-11-26
boot loader …………………………………… BSD
            type ……………………… BIOS
CPU ………………………………………………………… Intel(R) Core(TM) i3-3120M CPU @ 2.50GHz
    number of cores ……………… 4
host ……………………………………………………… ativ
memory ………………………………………………… 4096 MB available, 2289 MB free
OS git branch ……………………………………………………………………………………… trueos-master
OS git revision ………………………………………………………………………………… 67a4643eb
OS kernel build time ………………………………………………………… Wed 2017 Nov 8 18:09:27 UTC
OS kernel identity …………………………………………… (uname -i) GENERIC
OS platform (architecture) ……………………… (uname -m) amd64
OS release level ………………………………………………… (uname -r) 12.0-CURRENT
OS version and patch level …… (freebsd-version) 12.0-CURRENT
TrueOS package set ………………… UNSTABLE
TrueOS version …………………………… TrueOS-Desktop-201711140940
uptime ………………………………………………… 2:38
user  …………………………………………………… maurizio

More (TrueOS Desktop):

    desktop environment …… Lumina
    sound card driver ………… pcm0: <Realtek ALC269 (Internal Analog)> (play/rec) default
    wireless driver ……………… ath0
    X11 drivers ………………………… intel_drv.so 

#4

You can try the Root (Charlie) account :
Desktop Settings - Login Manager Settings - Allow Root Login DANGEROUS
and after a simple reboot or logout from the user account and login again as Charlie.